Matinlompolon suvun 250-vuotis- ja sukujuhla
Konttajärvellä 5.8.2017

Tämä kesä on ollut kolea ja sateinen, kuitenkin sukujuhlapäivä oli hyvä sään suhteen. Olimme suunnitelleet sukuseuran hallituksen kanssa juhlan ohjelmaa, ruokailua ja ilmoittautumisia ajoissa. Väkeä juhlaan tuli noin 80 henkilöä. Enemmänkin olisi mahtunut.

Konttajärven Nuorisoseurantalo on pessyt kasvonsa. Kaikki on remontoitu sisältä. Keittiö on tilava ja nykyaikainen. Salin uusittu lattia loisti kirkkaana ja se oli vasta lakattu. Uusi puu tuoksui.

Pieskän Martti puheenjohtajana toivotti suvun tervetulleeksi. Nivan Paavo kitaransa kanssa lauloi ja soitti meille tapansa mukaan meidä kokoontumisissa. Hänestä huokui aitoa karismaa ja rutiinia. Waaran Tuomo oli tehnyt monia päiviä kestävän uurastuksen historiikin kanssa. Mielestäni siinä tuli selväksi jokaisen sukuhaaran kolkka. Huumoriakin mahtui sekaan.

Juhlapuheen piti sukumme juttumestari kirjailija Unto ”Unski” Matinlompolo. Tapansa mukaan hän saa yleisönsä silmät vesissä nauramaan, niin tälläkin kertaa. Unski pyysi tutkijoita tuomaan esille rikokset ja rötökset! Mitenkähän olisi?

Juhlassa muistettiin Esko Vittikkoa, Niilo Matinlompoloa, Anna-Liisa Puroa, Sinikka Pieskää, Kaija Bergmannia ja Kirsti Runavikiä, heille ojennettiin ruusut. Puro, Pieskä ja Bergman ovat keränneet tiedot Matinlompolon sukuun kuuluvasta Lahti-sukuhaarasta. Juhlassa julkaistiin kirja tästä.

Konttajärven vaimot vastasivat keittiöstä. Tarjolla oli ohrarieskaa, graavilohta, kotikaljaa. Täytekakut ja Sembomin Leilan leipomat oikeat voinisut maistuivat tosi hyviltä. Kolehmaisen Martti ajoi kenttäkeittiö-autonsa porrasten eteen ja Seijan kanssa tarjoilivat maukkaan lihakeiton, jokainen sai ison annoksen Martin keittämää soppaa.

Osa porukasta lähti vielä ajamaan kohti Vanhaa Vuoskun paikkaa, Miinan ja Roopen kotitaloa. Erkki Konttajärvi omistaa tilan, joka on näkemisen arvoinen. Hän on korjannut rakennuksia parempaan kuntoon, että ne säilyisivät luonnon armoilla. Vuoskussakin tarjottiin pullakahvit.

Nuorin juhlaan osallistuja oli Sophia Franck (1v7kk). Hän oli tullut Halikosta äitinsä Kirstin os. Bergman kanssa. Vanhin oli Esko Vittikko, joka on osallistunut sukutietojen keruuseen jo 2004 lähtien. Hän täytti 90 vuotta 26.8.2017. Sain olla syntymäpäiväjuhlassa mukana. Eskon vävy täytti 70 vuotta ja heillä oli yhteiset juhlat.

Kaiken kaikkiaan sukujuhlasta jäi mukava muisto. Toivon, että tapaamisia tulee edelleen tulevina vuosina ja nuoremmatkin tulisivat mukaan. Kovin on harmaapäistä jo aktiivinen porukka.

PS. Bertil Henrikson toi terveiset Ruotsin puolelta. Hänen vaimonsa Gerda kuuluu sukuun Hariloiden kautta. Gerda on sairaana. He ovat hyvin sukurakkaita ja osallistuvat yhteisiin tapahtumiimme.

Sukuseuran vuosikokouksen satoa

Sukuseuran hallitus pysyy muuten samana, mutta Sinikka Pieskän tilalle tuli Marjatta Vaattovaara.

Terveisin,
Kaija Bergman o.s. Matinlompolo

Lue historiikki:

Tuomo Waaran juhlassa pitämä historiikki (pdf)

Valokuvia sukujuhlasta

Kollaasi sukujuhlan osallistujista (isompi versio)

Kaija Bergman ja Anna-Liisa Puro

Martti Pieskä